Career @ Oryx Simulations

We are always looking for talented people with ambition to make great simulator products.

 
 
programmer.jpg

Systemutvecklare

Som systemutvecklare på Oryx simulations kommer du att arbeta i dynamiska team som har totalansvar över alla steg i produktutvecklingen. Oryx designar och utvecklar specialanpassad simulatormjukvara från botten upp och därför söker vi utvecklare med gediget intresse av mjukvaruutveckling och hårdvaruintegrering. All programvara ställer höga krav på realtidsprestanda samt hög realism vilket öppnar för både hårdvarunära programmeringsarbete samt känsla för grafik och prestation.

Arbetet innebär ofta kundkontakt och nära samarbete med representanter från deras organisation, både teknik och säljsida. Kundbasen är spridd över hela världen vilket innebär att resor förekommer som del i arbetet.

Vi ser gärna att du som söker har en gedigen programmeringskunskap och känner dig hemma i c++. Vi bedriver arbete både i Linux och Windows så kunskap om båda plattformarna är meriterande

Din Profil

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt personer för arbetet. Engagemang och intresse är egenskaper vi värderar högt. Vi utgår ifrån att du har gedigna programmeringskunskaper och vill vara delaktig i att bygga världens bästa simulatorplattform. Att du är öppen för att resa i arbetet är ett plus, likaså språkkunskaper. Då vi är ett relativt litet team försöker vi anpassa arbetsuppgifter utifrån våra medarbetares kompetens. Vi vill anställa för framtiden och vi vill se våra medarbetare utvecklas på Oryx Simulations

Du ska ha en universitetsutbildning inom exempelvis Civ. Ing. (Teknisk Datavetenskap, Interaktion och design), Högskoleingenjör (ex Dataingenjör) eller liknande. Oavsett utbildningsbakgrund bör du läst minst ett år inom programmering (ex C++, Javascript).

dreamstime_m_24517292.jpg

Konstruktör

Oryx Simulations går en mycket spännande framtid till mötes. Just nu söker vi en kollega som ska arbeta som produktutvecklare/konstruktör inom mekanik. Tjänsten ställer höga krav på att klara av att manövrera flera parallella projekt och att besitta förmågan att kunna prioritera och vara flexibel. Antar du utmaningen får du chansen att arbeta i ett välmående företag med intressanta moderna produkter, spännande kunder och trevliga kollegor. Hos oss blir du en viktig kugge med möjlighet att påverka och göra skillnad.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I din roll som produktutvecklare/konstruktör arbetar du framförallt med:

  • Nyutveckling och produktkalkylering

  • Konstruktionsändringar

  • Ritningsändringar

  • Fungera som kontaktperson mot produktionen

  • Fungera som kontaktperson mot externa konstruktörer

  • Teknisk dokumentation, monteringsanvisningar och CE-märkning

  • Teknisk support mot vår supportavdelning

Tjänsten är på heltid med placering i Umeå. Du ingår i teamet på utvecklingsavdelningen och rapporterar till vår Utvecklingschef. Arbetet innebär en del resor till kunder i samband med produktutvecklingsprojekt. Körkort är ett krav!

Bakgrund och personliga egenskaper

Troligen har du någon form av ingenjörsutbildning (t.ex. högskoleingenjör eller 4-årig teknisk utbildning med inriktning mot maskin eller mekatronik). Det är väldigt meriterande att du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet av produktutveckling och konstruktion inom mekanik allt i nära samarbete med kunder, försäljningsorganisation och produktion. Du ska helst ha erfarenhet av Autodesk programvaror. Har du arbetat inom segmentet tunga maskiner och fordon ser vi detta som meriterande. Du behärskar både svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Som person är du mycket engagerad och lösningsfokuserad. Du är mer generalist än specialist och du har lätt för att kommunicera och bygga nätverk både internt och externt. Med hjälp av din goda planerings- och prioriteringsförmåga klarar du att hantera flera parallella uppgifter och projekt. Andra egenskaper som är utmärkande för dig är din initiativförmåga och noggrannhet.